Bemutatkozás

Imádok utazni, új tájakat, ízeket és kultúrákat felfedezni.
Gyerekkorom óta lehetőségem nyílt hol hosszabb hol rövidebb időt távoli országokban eltölteni, és azóta is folytonos mehetnékem van (országhatár átlépési kényszernek nevezem). Az utazások során nagyon szeretem megismerni a helyi piacokat, éttermeket, kipróbálni a különlegességeket.
Saját konyhámban is szívesen kísérletezem és aktív tagja vagyok a Nők Lapja Konyha magazin főzőcsapatának. Imádom az ezzel járó sürgést, forgást, fotózást.
A blogomban saját receptjeim mellett, utazásaim során szerzett gasztronómiai tapasztalataimat szeretném megosztani másokkal is.

2016. március 5., szombat



Íme egy szuper sajtos makarónis recept!

Buffalo csirkés sajtos makaróni
Hozzávalók 4 személyre elkészítési idő030perc
50 dkg csirkemell kockára vágva
40 dkg szarvacska jellegű tészta
2 zellerszár
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg kéksajt
2 ek ecet
2 tk tabasco szósz
1 ek Worcestershire szósz
2 ek fehérborecet
15 dkg cheddar sajt
3 dl tej
3 ek liszt
2 ek vaj
3 ek olaj
só, bors
A tésztát lobogó, sós vízben főzzük fogkeményre. Az ecetből, zúzott fokhagymából, tabasco és Worcestershire szószból készítsünk pácot, és tegyük bele a csirkét 15 percre. Az olvasztott vajhoz keverjük hozzá a lisztet, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet. Végül reszeljük bele a cheddar sajtot. Pici sóval és borssal fűszerezzük. A csirkét az olajon süssük meg, keverjük össze a tésztával, majd az egészet melegítsük össze a sajtszósszal. Szórjuk bele a vékonyra felkarikázott zellerszárat. Mikor az egész összemelegedett a tetejére morzsoljuk rá a kéksajtot. Forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése