Kakaós-narancslekváros csúsztatott palacsinta
Hozzávalók 4-6 személyre elkészítési idő: 35perc
20dkg liszt
3,5 dl tej
3 nagyobb tojás
2 ek étolaj
1 csipet só
3 ek cukor
2 csomag van. cukor
1 citrom reszelt héja
200g narancslekvár
4-5 ek mogyorókrém(Nutella)
15 dkg jó minőségű kakaópor
porcukorral keverve
A tojásokat válasszuk ketté, a
fehérjéből robotgéppel verjünk kemény habot. A sárgáját keverjük ki a cukorral,
vaníliás cukorral, sóval, tejjel, két evőkanál olajjal majd apránként adagoljuk
hozzá a lisztet. Keverjük csomómentesre és végül laza mozdulatokkal keverjük
hozzá a tojások habját. Forró, olajozott serpenyőben öntsük egy kisebb merőkanálnyi
tésztát és közepes lángon addig süssük, míg a teteje is megszilárdul. Ekkor
csúsztassuk tányérra és a nem megsütött oldalát hintsük meg kakaóporral. Süssük
egyik palacsintát a másik után, rétegezzük úgy, hogy váltogatjuk a tölteléket,
kakaóport, narancslekvárt és mogyorókrémet tetszőleges sorrendben. Az utolsó
palacsintát fordítsuk meg, így zárjuk a tornyot. Langyosan tálalva a
legfinomabb.
Fotó: Gyugyi Péter A recept a Nők Lapja konyha magazinban jelent meg.
Fotó: Gyugyi Péter A recept a Nők Lapja konyha magazinban jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése