Bemutatkozás

Imádok utazni, új tájakat, ízeket és kultúrákat felfedezni.
Gyerekkorom óta lehetőségem nyílt hol hosszabb hol rövidebb időt távoli országokban eltölteni, és azóta is folytonos mehetnékem van (országhatár átlépési kényszernek nevezem). Az utazások során nagyon szeretem megismerni a helyi piacokat, éttermeket, kipróbálni a különlegességeket.
Saját konyhámban is szívesen kísérletezem és aktív tagja vagyok a Nők Lapja Konyha magazin főzőcsapatának. Imádom az ezzel járó sürgést, forgást, fotózást.
A blogomban saját receptjeim mellett, utazásaim során szerzett gasztronómiai tapasztalataimat szeretném megosztani másokkal is.

2017. február 25., szombat



Kakaós-narancslekváros csúsztatott palacsinta

Hozzávalók 4-6 személyre elkészítési idő: 35perc
20dkg liszt
3,5 dl tej
3 nagyobb tojás
2 ek étolaj
1 csipet só
3 ek cukor
2 csomag van. cukor
1 citrom reszelt héja
200g narancslekvár
4-5 ek mogyorókrém(Nutella)
15 dkg jó minőségű kakaópor porcukorral keverve
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből robotgéppel verjünk kemény habot. A sárgáját keverjük ki a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, tejjel, két evőkanál olajjal majd apránként adagoljuk hozzá a lisztet. Keverjük csomómentesre és végül laza mozdulatokkal keverjük hozzá a tojások habját. Forró, olajozott serpenyőben öntsük egy kisebb merőkanálnyi tésztát és közepes lángon addig süssük, míg a teteje is megszilárdul. Ekkor csúsztassuk tányérra és a nem megsütött oldalát hintsük meg kakaóporral. Süssük egyik palacsintát a másik után, rétegezzük úgy, hogy váltogatjuk a tölteléket, kakaóport, narancslekvárt és mogyorókrémet tetszőleges sorrendben. Az utolsó palacsintát fordítsuk meg, így zárjuk a tornyot. Langyosan tálalva a legfinomabb.
Fotó: Gyugyi Péter  A recept a Nők Lapja konyha magazinban jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése