Bemutatkozás

Imádok utazni, új tájakat, ízeket és kultúrákat felfedezni.
Gyerekkorom óta lehetőségem nyílt hol hosszabb hol rövidebb időt távoli országokban eltölteni, és azóta is folytonos mehetnékem van (országhatár átlépési kényszernek nevezem). Az utazások során nagyon szeretem megismerni a helyi piacokat, éttermeket, kipróbálni a különlegességeket.
Saját konyhámban is szívesen kísérletezem és aktív tagja vagyok a Nők Lapja Konyha magazin főzőcsapatának. Imádom az ezzel járó sürgést, forgást, fotózást.
A blogomban saját receptjeim mellett, utazásaim során szerzett gasztronómiai tapasztalataimat szeretném megosztani másokkal is.

2010. március 2., kedd

Sztroganov bélszín

Teljesen magával ragadott az Orosz Kulinária világa c. könyv. Nemcsak remek recepteket tartalmaz, de lebilincselően mesél az orosz konyháról, életmódról és szokásokról is. Ezúttal a Sztroganov bélszínre kattantam rá, amit amúgy is gyakran szoktam készíteni. Bár orosz ételként tartják számon, a recept eredetileg francia találmány. Odessza főkormányzója Alekszandr Sztroganov gróf Franciaországból származó szakácsa találta fel, és hűségét bizonyítva gazdájáról nevezte el a hagymás, gombás tejszínes specialitást. Nagyon finom és gyorsan elkészül!

Hozzávalók 4 személyre

50 dkg bélszín

2 hagyma

25 dkg champion gomba

3 dl tejszín

2 evőkanál vaj

1 evőkanál mustár

3-4 csemege uborka

Só, frissen őrölt bors

A bélszínt csíkokra vágjuk és az üvegesre párolt hagymán megpirítjuk. Sózzuk–borsozzuk, majd hozzáadjuk a mustárt, a felszeletelt gombát és felöntjük tejszínnel. Pár perc után hozzáadjuk a karikára vágott csemege uborkát, forrásig hevítjük, és megvárjuk míg kissé besűrűsödik. Főtt rizzsel, vagy sült burgonyával kínáljuk.

Fotó: NL Konyha


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése