
Teljesen magával ragadott az Orosz Kulinária világa c. könyv. Nemcsak remek recepteket tartalmaz, de lebilincselően mesél az orosz konyháról, életmódról és szokásokról is. Ezúttal a Sztroganov bélszínre kattantam rá, amit amúgy is gyakran szoktam készíteni. Bár orosz ételként tartják számon, a recept eredetileg francia találmány. Odessza főkormányzója Alekszandr Sztroganov gróf Franciaországból származó szakácsa találta fel, és hűségét bizonyítva gazdájáról nevezte el a hagymás, gombás tejszínes specialitást. Nagyon finom és gyorsan elkészül!
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg bélszín
2 hagyma
25 dkg champion gomba
2 evőkanál vaj
1 evőkanál mustár
3-4 csemege uborka
Só, frissen őrölt bors
A bélszínt csíkokra vágjuk és az üvegesre párolt hagymán megpirítjuk. Sózzuk–borsozzuk, majd hozzáadjuk a mustárt, a felszeletelt gombát és felöntjük tejszínnel. Pár perc után hozzáadjuk a karikára vágott csemege uborkát, forrásig hevítjük, és megvárjuk míg kissé besűrűsödik. Főtt rizzsel, vagy sült burgonyával kínáljuk.
Fotó: NL Konyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése