
Banana loaf - banános kenyér
Ez az édes sütemény a férjem egyik nagy favoritja. Imádok kávézókba járni, ám mivel ő nem kávézik, marad a sütiteszt. Gyakran szokta ezt választani, ha nem éppen másik nagy kedvencének, a sajttortának hódol. Én reggelire tejeskávé mellé, vagy egy pohár hideg tej társaságában járnék rá a legszívesebben. Pekán dióval talán még finomabb, de ennek híján beértem a hagyományos dióval, azt viszont kicsit megpirítottam.
Hozzávalók
20 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
10 dkg pirított dió, aprítva
10 dkg vaj
10 dkg étcsoki
3 tojás
3 banán
15 dkg barna cukor
1 zacskó vaníliás cukor
A sütőt melegítsük elő 160 fokra. A lisztet keverjük el a sütőporral és az apróra vágott csokoládéval. A vajat olvasszuk meg, keverjük el a cukorral, tojásokkal, vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a villával összetört banánt, majd apránként keverjük hozzá a lisztes keveréket. Egy kivajazott téglalap alakú sütőformába öntsük a masszát. 160 fokos sütőben süssük 50-60 percen keresztül, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy elkészült-e. A tetejére díszítésül 2 evőkanál porcukrot 1 teáskanál vízzel elkevertem, és ezzel csíkokat húzogattam rá.
Hogy édesebb legyen a sütemény, érdemes érettebb banánokat választani.
A sütőformák kivajazásához szeretem azokat az olajos spray-ket használni, amik sütéshez valók, és már lisztet is tartalmaznak, például a PAM márkájú. Így a kivajazás-lisztezés csupán egy mozdulat, és a kezem is tiszta marad. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése