Bemutatkozás

Imádok utazni, új tájakat, ízeket és kultúrákat felfedezni.
Gyerekkorom óta lehetőségem nyílt hol hosszabb hol rövidebb időt távoli országokban eltölteni, és azóta is folytonos mehetnékem van (országhatár átlépési kényszernek nevezem). Az utazások során nagyon szeretem megismerni a helyi piacokat, éttermeket, kipróbálni a különlegességeket.
Saját konyhámban is szívesen kísérletezem és aktív tagja vagyok a Nők Lapja Konyha magazin főzőcsapatának. Imádom az ezzel járó sürgést, forgást, fotózást.
A blogomban saját receptjeim mellett, utazásaim során szerzett gasztronómiai tapasztalataimat szeretném megosztani másokkal is.

2009. november 20., péntek

Csokis koszorú
A karácsony közeledtének egyik biztos jele, hogy Sophival elkezdjük szorgalmasan járni a lakberendezési áruházakat. Előkerülnek a Praktika magazin régi számai, kiterveljük milyen adventi koszorút készítsük, és egy pénteki estén némi forralt bor (és tescos kisperec) társaságában elkezdjük bütykölni a koszorúkat. Ritkán készítünk csak magunknak, általában a közeli barátok is leadják a kívánság listájukat. Éjfél felé rendszerint eldöntjük, hogy jövőre csakis magunknak csinálunk koszorút, de egy év pont elég idő arra, hogy következő adventig erről megfeledkezzünk. Idén rendhagyó módon egy nagyon szép édes, ehető koszorút készítettünk. Azért is, mert jelezni szerettük volna, hogy ez az év különleges olyan szempontból, hogy lassan egy éve dolgozunk a Nők Lapja konyhának, ami S. vezetése alatt szárnyal :-). Másrészt, igy nagyon sok barátunkat megkínálhatunk egy-egy szelettel...


Nagyon csokis koszorú

Hozzávalók:
20 dkg körtebefőtt
50 ml tej
1 evőkanál olaj
1 vaniliarúd kikapart belseje
18 dkg cukrozatlan kakaópor
13 dkg fehérliszt
1 evőkanál sütőpor
Fél evőkanál szódabikarbóna
30 dkg cukor
6 tojásfehérje
fél teáskanál só
A krémhez:
250 ml tejszin (30 százalékos)
18 dkg 50 % ét csoki
Gála csokis pudingpor
Csokilevelek és vörös áfonya a diszitéshez
A sütőt melegitsük elő 180 fokra. A körtéket pürésitsük össze botmixerrel. Adjuk hozzá a tejet, az olajat és a vaniliát, majd tegyük félre. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport, szódabikarbónát és egy fél teáskanál sót. A cukrot a tojásfehérjével verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a körtepürét és keverjük el, majd adjuk hozzá a lisztes keveréket is, és keverjük simára. Öntsük a kivajazott lukas tortaformába, és süssük 30 percig. Közben készitsük el a krémet. Melegitsük meg a tejszint gőz fölött, majd olvasszuk meg benne az étcsokoládét, és keverjük simára. Mikor kicsit kihűlt keverjünk benne simára egy csokis pudingport. A kihűlt koszorút vonjuk be a krémmel és villával húzogassunk bele csikokat. Akkor szép, ha egy fatörzsre emlékeztet a külseje. Diszitsük a levelekkel és a vörösáfonyával, majd szitáljunk rá porcukrot. Tegyük pár órára a hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése