
Flambirozott kacsacombok konyakos körtepürével
Hozzávalók 4 személyre:
4 kacsacomb
1,5 dl konyak
3körte (kompótból is készithető)
Só, frissen őrölt bors
Reszelt szerecsendió
A kacsacombokat megtisztogatjuk, megmossuk és leszárogatjuk. Megsózzuk, tekerünk rá frissen őrölt borsot, és fólia alatt zsirlecsepegtetős tepsiben 200 fokon 1,5 órán keresztül sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és még 30 percig sütjük, ezalatt a bőre is szép ropogósra sül. Közben a körtét pürésitjük egy kevés szerecsendióval, és egy evőkanál konyakkal izesitjük. Mikor elkészültek a combok tányérra tesszük őket, tálaláskor meglocsoljuk kevés konyakkal, és meggyújtjuk. Nagyon szép igy feltálalni a lángoló combokat. Sütőben sült burgonyatallérokat kináljunk mellé.
Isteni volt!!!
VálaszTörlés