Bemutatkozás

Imádok utazni, új tájakat, ízeket és kultúrákat felfedezni.
Gyerekkorom óta lehetőségem nyílt hol hosszabb hol rövidebb időt távoli országokban eltölteni, és azóta is folytonos mehetnékem van (országhatár átlépési kényszernek nevezem). Az utazások során nagyon szeretem megismerni a helyi piacokat, éttermeket, kipróbálni a különlegességeket.
Saját konyhámban is szívesen kísérletezem és aktív tagja vagyok a Nők Lapja Konyha magazin főzőcsapatának. Imádom az ezzel járó sürgést, forgást, fotózást.
A blogomban saját receptjeim mellett, utazásaim során szerzett gasztronómiai tapasztalataimat szeretném megosztani másokkal is.

2009. november 20., péntek



Flambirozott kacsacombok konyakos körtepürével
Hozzávalók 4 személyre:
4 kacsacomb
1,5 dl konyak
3körte (kompótból is készithető)
Só, frissen őrölt bors
Reszelt szerecsendió
A kacsacombokat megtisztogatjuk, megmossuk és leszárogatjuk. Megsózzuk, tekerünk rá frissen őrölt borsot, és fólia alatt zsirlecsepegtetős tepsiben 200 fokon 1,5 órán keresztül sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és még 30 percig sütjük, ezalatt a bőre is szép ropogósra sül. Közben a körtét pürésitjük egy kevés szerecsendióval, és egy evőkanál konyakkal izesitjük. Mikor elkészültek a combok tányérra tesszük őket, tálaláskor meglocsoljuk kevés konyakkal, és meggyújtjuk. Nagyon szép igy feltálalni a lángoló combokat. Sütőben sült burgonyatallérokat kináljunk mellé.

1 megjegyzés: