
Az ázsiai csavart tészta a távolkeleti konyha egyik nagy kedvence. Levesekhez, húsos és zöldséges ételekhez egyaránt szívesen használják. A tésztákat búzából és rizsből is készítik, különféle formában árulják őket. Az előrecsomagolt tésztákat kevés olajjal spriccelik meg, így nincs is más dolgunk vele, mint forró vizet önteni rá és hagyni, hogy 5 perc alatt megpuhuljon. Jó bespájzolni belőle, mert percek alatt ebédet, vacsorát varázsolhatunk vele az asztalra.
Wokban készült csirkemell, szárított tésztával
Hozzávalók 2-3 személyre
1 egész csirkemell filé, felcsíkozva
1 fagyasztott ázsiai zöldségkeverék
1 adag ázsiai szárított tészta
4 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál mogyoróolaj
1 evőkanál cukor
3 dl húsleves
Só, bors.
A szárított tésztára öntsük forrásban lévő vizet, és 5 percig hagyjuk ázni, amíg elkészítjük a csirkehúst. A wokban hevítsük fel a mogyoróolajat és mikor már kellően forró dobjuk bele a csirkemell csíkokat. 2-3 percig süsük a húst, közben kevergessük, majd tegyük hozzá a zöldségkeveréket. A húsleveshez tegyünk 3 evőkanál szójaszószt és egy evőkanál cukrot és öntsük hozzá a zöldségekhez. A tésztát szűrjük le, és azt is dobjuk a serpenyőbe és forgassuk össze, 2-3 perc alatt összeérnek az ízek. Ne süssük hosszan, hogy a zöldségek kellemesen roppanósak maradjanak. A aki csípősen szereti, locsolja meg egy kis édes-chilis szósszal.
Fotó: Nl konyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése